Silverdollar - MorteSilverdollar - Morte
Artworks

Silverdollar “Morte“ - оформление на CD

Илюстрации със смесена техника за корицата на CD и оформление на съпътстващата диска книжка | Дата на издаване: 2011 - Masssacre Records GmbH

Покрай цялата олелия и удоволствие при създаването на оформлението на един метъл-диск на човек постоянно му се налага да комуникира и със самата група, а понеже повечето музиканти са с много специфичен характер и са големи образи, няма как да мине и без голяма порция смях. Ето един от няколкото интересни момента от скромния ми опит:

За бууклета на Silverdollar "Morte" може би малко хора в Европа подозират, че на корицата е един от директорите на оръжейния завод "Арсенал", който по случайност е семеен приятел и комшия на нашите, из вътрешните илюстрации има снимки на пияни директори и други важни хора от известни казанлъшки предприятия, както и снимка на тогавашния кмет, а на един от директорите си позволих да му отрежа даже и главата. Причината беше, че момчетата от групата (който не ги е слушал, задължително да им обърне внимание - много добър и рядкосрещано намахан хеви метъл от Швеция, свирен като по учебниците от 80-те) искаха темата да бъде мафията и мафиотите.

Съответно трябваше да снимам богати, влиятелни и костюмирани мъже. Понеже мама познава доста такива покрай работата си във фармацевтичната индустрия и е често канена по банкети и други подобни сбирки, някои снимки правих аз, а някои са от нейния личен архив. Та, половината казанлъшки елит блести пиян на корицата на хеви група от Швеция, без никой да подозира за какво иде реч.

По онова време не разполагах с DSL-R фотоапарат, но пък имах, помня, доста добър модел на Sony-Ericsson, специално създаден за снимки (не ме питайте кой точно модел, тъй като устройството отдавна е извън строя в някой кашон). Снимките правих с него, а текстурите рисувах сам с акварел и въглен върху акварелен картон."

Привет! Аз съм Юли и обичам да творя в различни сфери на визуалното, музикалното и кулинарното изкуство. Обичам и да се гмуркам (макар и рядко да практикувам), да се грижа за котките вкъщи, както и да дегустирам различни видове бира с весели компании или в по-тесен кръг. Най-лесно можете да ме откриете на тези две китни, тучни и вълшебни виртуални полянки:

Ако ви е харесало прочетеното тук, черпете ме една бира. А може и нещо по-силно, ако смятате, че е крайно време вече да ходя да си лягам, та да спра да пиша глупости. /Като цъкнете на бутона, ще се опитват да ви убеждават, че парите, които дарите, ще отидат за кафе - не им вярвайте/

[unex_ce_button id="content_uo7lzqqo0,column_content_nige87910" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="0" button_bg_color="#2f388e" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="2px" button_border_color="#2f388e" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#2f388e" button_text_spacing_hover="0" button_bg_hover_color="transparent" button_border_hover_color="#2f388e" button_link="https://ko-fi.com/A804AQ9" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]БИРА![/ce_button]

Безсмислена синя лента

Просто защото стои много добре и се слива перфектно с фуутъра. Но, все пак, можете да използвате полето по-долу за да се АБОНИРАТЕ. Без грам спам - обещавам! По този начин ще научавате първи за нови проекти, вкусни рецепти, забавни истории, словоизлияния и други мъдрости, които главата ми роди. Всъщност, дали е спам или не, май се крепи на субективна преценка. Е, бъдете субективни и сами преценете.

[unex_ce_mailchimp id="content_673uhfneb,column_content_9hx9tbh9u" placeholder_text="E-Mail Address" alignment="center" button_position="inline" button_spacing="0px" input_placeholder_color="#888888" input_width="span3" input_text_align="center" input_text_color="#222222" input_bg_color="#ffffff" input_padding="20px 30px 20px 30px" input_border_width="0px" input_border_color="#ffffff" input_border_radius="0px" input_placeholder_color_mouseover="#444444" input_text_color_mouseover="#222222" input_bg_color_mouseover="#ffffff" input_border_color_mouseover="#ffffff" input_font_size="18px" input_font="regular" button_text="ИСКАМ!" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_text_spacing="0px" button_bg_color="#101a52" button_padding="24px 30px 21px 30px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffffff" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="0px" button_bg_hover_color="#00131e" button_border_hover_color="#ffffff" has_container="" in_column="1"]//twitter.us2.list-manage.com/subscribe/post?u=7c2a4bf7295020349a214604a&id=09d0ea3ccc[/ce_mailchimp]