exciter-collageexciter-collage
Artworks

Exciter “Death Machine“ - оформление на CD ...и група подпийнали музиканти на турне

Илюстрации със смесена техника за корицата на CD и Digipack изданията и оформление на съпътстващата диска книжка | Дата на издаване: 2010 - Masssacre Records GmbH

Покрай цялата олелия и удоволствие при създаването на оформлението на един метъл-диск на човек постоянно му се налага да комуникира и със самата група, а понеже повечето музиканти са с много специфичен характер и са големи образи, няма как да мине и без голяма порция смях. Ето един от няколкото интересни момента от скромния ми опит:

"Death Machine" на Exciter като оформление и корица беше готов много преди групата да завърши записите. Даже веднъж по средата на целия процес Exciter имаха малко турне в западна Европа и една нощ ми звъняха на мобилния телефон от, мисля, Австрия. Викам, к'во става - а те, ушеизвадно пияни на матрак, ми крещят в ухото: "Домъчня ни за теб, пияни сме и решихме да те чуем как си". От там се чуваше как само се надвикват един друг с реплики от сорта "Обичам те, липсваш ми..." и изобщо толкова неща за 5 минути, които човек даже от гаджето си няма лукса да чува толкова начесто.

Как да е, при тях в последствие стана нещо като историята с лъжливото овчарче, понеже няколко месеца по-късно, когато бях готов с оформлението на целия диск, което вече беше дадено за печат в Германия, видях, че Clammy, техният басист, ми звъни - беше някъде три през нощта и тъкмо си допивах последната бира, а тогава живеех при нашите временно и хората спяха, понеже бяха на работа на другия ден, а апартаментът не е много голям и всичко се чува. Не можех да си позволя да говоря и крещя по телефона, колкото и да ми се искаше. Едно обаждане, второ - все затварях. Така още няколко пъти - на пожар. Накрая Clammy ми писа sms: "Julian, it's really important, please pick up the phone!" До него момент си мислех, че пак са се насмукали като магарета и ми звънят да ми крещят признания в любов, хаха. На следващото позвъняване (което изобщо не закъсня) вдигнах слушалката.

Оказа се, че били в студиото и смесвали албума, но след няколко часа трябвало да го изпратят спешно за Европа, за да бъде още по-спешно мастериран. Дотук добре. Но пичовете ми звънели, понеже не помнели в какъв ред ми били дали песните от албума преди няколко месеца, а изразиха леко опасение, че "може би ще е добре песните на диска да са подредени в същия ред, в който сме ти казали да ги опишеш на корицата". Смятай! Хаха!"

Привет! Аз съм Юли и обичам да творя в различни сфери на визуалното, музикалното и кулинарното изкуство. Обичам и да се гмуркам (макар и рядко да практикувам), да се грижа за котките вкъщи, както и да дегустирам различни видове бира с весели компании или в по-тесен кръг. Най-лесно можете да ме откриете на тези две китни, тучни и вълшебни виртуални полянки:

Ако ви е харесало прочетеното тук, черпете ме една бира. А може и нещо по-силно, ако смятате, че е крайно време вече да ходя да си лягам, та да спра да пиша глупости. /Като цъкнете на бутона, ще се опитват да ви убеждават, че парите, които дарите, ще отидат за кафе - не им вярвайте/

[unex_ce_button id="content_uo7lzqqo0,column_content_nige87910" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="0" button_bg_color="#2f388e" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="2px" button_border_color="#2f388e" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#2f388e" button_text_spacing_hover="0" button_bg_hover_color="transparent" button_border_hover_color="#2f388e" button_link="https://ko-fi.com/A804AQ9" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]БИРА![/ce_button]

Безсмислена синя лента

Просто защото стои много добре и се слива перфектно с фуутъра. Но, все пак, можете да използвате полето по-долу за да се АБОНИРАТЕ. Без грам спам - обещавам! По този начин ще научавате първи за нови проекти, вкусни рецепти, забавни истории, словоизлияния и други мъдрости, които главата ми роди. Всъщност, дали е спам или не, май се крепи на субективна преценка. Е, бъдете субективни и сами преценете.

[unex_ce_mailchimp id="content_673uhfneb,column_content_9hx9tbh9u" placeholder_text="E-Mail Address" alignment="center" button_position="inline" button_spacing="0px" input_placeholder_color="#888888" input_width="span3" input_text_align="center" input_text_color="#222222" input_bg_color="#ffffff" input_padding="20px 30px 20px 30px" input_border_width="0px" input_border_color="#ffffff" input_border_radius="0px" input_placeholder_color_mouseover="#444444" input_text_color_mouseover="#222222" input_bg_color_mouseover="#ffffff" input_border_color_mouseover="#ffffff" input_font_size="18px" input_font="regular" button_text="ИСКАМ!" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_text_spacing="0px" button_bg_color="#101a52" button_padding="24px 30px 21px 30px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffffff" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="0px" button_bg_hover_color="#00131e" button_border_hover_color="#ffffff" has_container="" in_column="1"]//twitter.us2.list-manage.com/subscribe/post?u=7c2a4bf7295020349a214604a&id=09d0ea3ccc[/ce_mailchimp]