Относно J D'Bones

Кой е той, какво прави и защо това има значение

Само да знаеха хората какви мисли им се инжектират в умовете докато спят! Сънното състояние е месторождението на по-голямата част от бъдещето. При събуждането се проявяват велики мисли и умът, който успява да ги съхрани в съзнателна форма, може да постигне много неща. Но този, който се води от неразпознати мисли, попада в ситуации, които по-късно ще бъдат изтълкувани като „съдба“, „божия воля“ или „нещастен случай“.

Не е ясно точно от кой кораб-майка получава сигналите си  J D’Bones, но накратко ето резултата: той обича творческите дейности като създаването на дигитални или ръчно-рисувани илюстрации, свиренето на китара и композирането на песни, както и писането на... думи от сърце. Отдава му се готвенето (експериментира от 11-годишен), измислянето на оригинални подаръци и остроумни шеги.

В този ред на мисли, чувството му за хумор често остава неразбрано, поради своята тънкост, обратнопропорционална на дебелината на нечии черепи и затова често най-добронамерената шега бива посрещната с прибързана обида – но въпреки всичко, той осъзнава, че не е „лесен“ за приятел и затова благодари от сърце на всички близки, които го търпят.

По отношение на графичния дизайн, дал-е-е-е-e-чния му брат‘чед - уеб дизайна, както и на всичко творческо, този млад (?) мъж държи много на предварителното проучване, за да може всекидетайл да си е на мястото. Той осъзнава, че за много хора предварителната подготовка и конкретизиране на задачата са едва ли не излишни или пък не е тяхна работа и затова обичайната практика е да ги отбягва като клиенти, воден от принципа, че отговорността трябва да е двустранна. От друга страна – от гледна точка на доизпипването на нещата, добре знае кога да спре, тъй като едно нещо никога не ни се струва перфектно, колкото и да го усъвършенстваме и ако не сложим точката навреме, може да попаднем в един омагьосан... Абе, точка, бе!

Този човек, също така, си пада отявлен домошар и по тази причина обожава компанията на тези невероятни същества – котките. Често го обвиняват, че ги има за равнопоставени и че се държи с тях даже по-човешки, отколкото с хората. Ако самите хората се замислят (над себе си, постъпките си и изобщо - човешката природа), ще проумеят, че това не е случайно и че Дъртият Кокал може би има право. Вкъщи си гледа два броя котки – Стамат и Вероника, чието колективно название е „Чудовище“. На своята майка в Казанлък преди време е завещал и друг звяр - котката Сийка, импорт от София.

Та, докъде стигнахме... А, да! Като домошар,  J D’Bones постига най-добрите си творчески резултати в изолираната среда на домашния уют (или „хуют“, както би се изразил полицай Крабтрий от „Ало-Ало!“) и спокойствие, където мисли най-добре и твори с най-голяма страст.

stamat_veronica_monsterstamat_veronica_monster

Той вярва, че творческата личност е „друга бира“ и подобни хора не дават най-доброто от себе си в офисната среда. Според него, така нареченият креативен човек е животно, чието работно време е почти 24 часа - случвало ли ви се е толкова да се вживеете в това, което правите в даден период, че нощем даже да го сънувате? Ако отговорът е не – пожелавам ви го.

Казано накратко – J D’Bones вярва, че нормалната съвременна работна „заетост“ и работно време са отживелица за някои типове професии. Може би те още важат за хора, които работят в цех, склад, мина, сметище, на майка си в... и прочее. Но той не иска да бъде разбран погрешно и бърза да каже, че според него срамна професия няма – и го е доказвал навремето като е кандидатствал за чистач на тоалетни в казино (интересна история, която ще намери своето място тук в близко бъдеще). За творческия човек такива условия са нещо като тормоз, рак на рака на дебелото черво - прогресивна и мъчителна #смрт.

Най-вече защото, когато човек обожава онова, което прави, той вече не го приема като работа и когато има наличие на обстоятелства, които отвсякъде му нашепват, че не – това, всъщност наистина е работа, бачкане, изкарване на насъщния, пътят към обетованата земя в края на живота (или след това), извървян с много смирение, търпение и безмълвен, деперсонализиран (Уау!) къртовски труд, то тогава това се превръща в един крак, обут в тежка кубинка, която, аха си си подал главата малко над ямата, която ти е изкопана, и веднага те натиква половин левъл по-надолу.

Друга част от вълнуващите този креативен човек въпроси са темата за умерената борба с порока, както и елиминирането на контрапродуктивния тип мързел. Тук ще споменем за тези неща съвсем накратко, защото за тях ще можете да прочетете по-подробно в тъй наречения Блог.

Относно пороците – за човек те, все пак, са един вид удоволствие и почти навсякъде, където можете да прочетете по темата, всички ще ви убеждават, че проците ви трябва да бъдат изкоренени.  J D’Bones пък, на базата на дългогодишния си опит в това поприще, смята, че е по-добре и по-лесно човек да се опита да контролира нещата до степен, в която те наистина да му носят удоволствие без да му пречат. В живота оцеляват онези, които се справят с нещата, а не другите, които ги избягват. А най-трудното нещо, с което на човек може да му се наложи да се справя, е... самият той.

Мързелът, от своя страна, е едно велико благо, което, противно на общоприетите схващания, често ни носи щастие и отмора. Когато той, обаче, започне да се превръща в пречка за нашето развитие или пък здраве, от време на време се налага да се напръскаме с препарат против него... стига да не ни мързи много, де.

Но, стига толкова – младият мъж, за който иде реч, е написал и ще пише още много по тези и други теми, а написаното ще споделя тук - на час по лъжичка.

За какво можете да търсите този иначе толкова добър човек и какво е добре да знаете преди да го направите?

Накратко, можете да осъществите контакт за две различни неща:

  • Ако искате да ви се изработи дизайн за новия ви уебсайт, да ви се направи корица за даден продукт или тениска и други дейности в сферата на визуалните изкуства. В този случай най-важното е на първо място да имате поне някаква идея какво е това, което искате да се постигне като краен резултат. Ако не го знаете, е слабо вероятно да се стигне до съвместна работа, а ако това стане – този добър млад човек взима допълнителна такса за разработване на концепцията вместо вас – независимо дали ще се стигне до изпълнението й.

  • Ако сте решили една вечер (или по обед) да си починете от домакинските задължения и искате някой да дойде на крака в дома ви и да сготви нещо апетитно според вашите и тези на семейството и близките ви предпочитания, докато вие си почивате. J D’Bones обожава да твори в кухнята, но най-голяма наслада изпитва, именно когато го прави за другите, защото усмивката на нечие лице, както и плющящите от блаженство ушички, са гледка, носеща безценна и крайно позитивна емоция за готвача.
[unex_ce_button id="content_sywbmt2tp" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="14px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="0" button_bg_color="#283891" button_padding="3em 7em 3em 7em" button_border_width="2px" button_border_color="#283891" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#283891" button_text_spacing_hover="0" button_bg_hover_color="transparent" button_border_hover_color="#283891" button_link="http://jdbones.com/contact/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Свържете се[/ce_button]

Безсмислена синя лента

Просто защото стои много добре и се слива перфектно с фуутъра. Но, все пак, можете да използвате полето по-долу за да се АБОНИРАТЕ. Без грам спам - обещавам! По този начин ще научавате първи за нови проекти, вкусни рецепти, забавни истории, словоизлияния и други мъдрости, които главата ми роди. Всъщност, дали е спам или не, май се крепи на субективна преценка. Е, бъдете субективни и сами преценете.

[unex_ce_mailchimp id="content_673uhfneb,column_content_9hx9tbh9u" placeholder_text="E-Mail Address" alignment="center" button_position="inline" button_spacing="0px" input_placeholder_color="#888888" input_width="span3" input_text_align="center" input_text_color="#222222" input_bg_color="#ffffff" input_padding="20px 30px 20px 30px" input_border_width="0px" input_border_color="transparent" input_border_radius="0px" input_placeholder_color_mouseover="#444444" input_text_color_mouseover="#222222" input_bg_color_mouseover="#ffffff" input_border_color_mouseover="#ffffff" input_font_size="18px" input_font="regular" button_text="ИСКАМ!" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_text_spacing="0px" button_bg_color="#101a52" button_padding="24px 30px 21px 30px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffffff" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="0px" button_bg_hover_color="#00131e" button_border_hover_color="#ffffff" has_container="" in_column="1"]//twitter.us2.list-manage.com/subscribe/post?u=7c2a4bf7295020349a214604a&id=09d0ea3ccc[/ce_mailchimp]